Salai Lungthli Tum hi Kawl holh athiam ahau mi asi lo?

Thawngpang

Salai Lungthli Tum hi Kawl holh athiam ahau mi asi lo?

===================

Henry Vantthio hi Kawl holh athiam ruang ah Vice-President ah Daw suh nih athim mi asi lo. Henry cu Miphun dawtu le Ram a daw tu asi ruang ah anun zia in -Vicepresident caah kawl ram pum siseh, Dawsuh si seh an duh caah an thim mi asi, mitha asi caah hoikawm ttha tam pi anei, Kum-5 chung rian attuan nak ah an doh tuk bu in Chin ram tam tuk a ser siam. Cu btk in SalaiLTT nih hin kawl holh athiam aherh mi asi lo. Main point asi lo, SalaiLTT cu Lai ram adaw tu asi pin ah Lai mi tam tuk Life Bawah a ser siam hna, Mi lung thin thiang asi, a chim ning te in atuah taktak mi asi, Cu caah tutan 2020 thimnak zong ah Vote kan pek bak ding asi ko. Amah hi Educational lei ah siseh Politic leiah siseh Kum no te asi nain adir hmun kan zoh tik ah International Level bak asi . Chin mi Lai mi kan dir hmun in SalaiLTT hi kum29 mi no te asi nain MP caah Vote pek ai tlak mi asi,2020 independent party. 

GoodNews; Dr. Nguncung Lian ca ttial hi amak tuk e: CNLD si ning fiang te in achim cang. NLD, Independence, CNP ah kal hau ko rua hih. Chin mi -Lai mi-Respect mi Dr.Ngun Cung Lian nih Online chung lawng ah au khuan sawh sawh pengmi CNLD party le a uartu pawl, Khuate lei kal in campaign tuahnak ding Phaisa nan ngei lo ahcun Salai Tum Tum sinah tha tein va hal uh law, online chungah khuan sawh sawh nak cun.“CNLD Party le Candidates nih theih tha a si ko rua: Tuzing ah Hakha Net nih Pu Sui Thio interview an tuah mi ka hmuh. Fel fai tein ka ngeih. A chim mi pawl khi kan Chin ram dirhmun le sining te fiang tein a langhter mi a si ko tiin ka ruah. Zei rel loin um bak lo ding a si tiin ka hmu. Nai hrawng cu CNLD pawl online ah kan langh tuk deuh le ruah awk thil a tam ngai. Online cun vote a thla kho lo ding –ramleng um pawl kan buai lut caah nan base nan tlorh sual lai ti phan a um tuk. Ramleng um nih zei hmenh nan tuah khawh tak tak mi aum lo. CNLD hi cu kan zoh tik ah amin lawng lawng asi ko. Lai mi, Chin mi, tiah nan au khua g sawh sawh.

Dr. Ngun Cung Lian: achim rih tthan mi, Na rum lo ahcun Politics, ramkhel tuah hlah, mi fir na si te lai. Fimnak na ngei lo ahcun politics, ramkhel tuah hlah, mi lih chim, mi hleng hmang na si te lai,Phaisa zong a ngei lo i fimnak zong a ngei huaha lomi, Thailand ttuatta ah sianginn a kaimi CNLD pawl cu a ciah ngai men hna lai dah hihihi;Tyranny of Majority (or) Tyranny of Democracy; June 28, 2020 ni ah FB ah ka ruahnak ka tial mi “2020 THIMHNAK A NAI, RUAH AWK A TAM” ti mi tlangtar in , Cucaah Global Khua chairman, USA, Australia, Denmark, Chairman’s mah pawl attuan mi kha Politic kong ah nan thluak nih aphan lo rak holh tuk hlah uh, especially USA um mi pawl. Nan Degrees fa te te nan langhter le caa tam tuk nan ttial , kha kha ahman lo mi ning zak thil an si. Tutan Dr. NgunCung Lian ca ttial hi ahmaan tuk USA kan caah attha khun. Degrees fa te lak i midang complainer asi mi, English deuh in caa ttial colh hei ti btk, Fake tuah ahmang cem mi zong USA, Abik in Achim btk in President or Chairman Khua ai awh ah attuan mi, mah Pawl hi an ngamh asang tuk Coment chia pek an hmang, Caa ttial athiam lo hei ti phun khin mi complain in an um le a sik ko cang hna hih. Experience pakhat bak asi. Laknak: Saisih Tlaangau

Leave a Reply